Koшаркашки клуб ''Клик'' основан је 17. марта 1977. године. Иницијатори за оснивање клуба били су браћа Мишо и Милан Остојић а њих је кошарком ''заразио'' Миодраг Марјановић који се недавно пре тога доселио из Чачка у Ариље због посла. Марјановић је тада тек био завршио своју кошаркашку каријеру у КК ''Железничар'' из Чачка у ком је оставио велики играчки и тренерски траг.

Први председник клуба био је Андрија Топаловић, директор конфекције ''Колор'' из Ариља која је у то време запошљавала око 1000 људи. Визијом Миша Остојића – првог секретара и оснивача, клуб је одмах у старту тежио доброј организацији и да на челу буду људи из привреде а не из политике како је у то време било популарно. Та традиција се у ''Клик'' – у одржала до дан данас. Клуб је добио име по брду ''Клик'' које се налази изнад сеоског дома у селу Грдовићима код Ариља. Симбол клуба је ''орао'' а основна боја клуба је ''небо плава''.

Одмах након оснивања ''Клик'' је одиграо и прву утакмицу у летњој лиги против КК ''Мачва'' из Богатића. Тренер је тада био професор физичког васпитања Зоран Стојковић који је убрзо после тога отишао у војску након чега је тим преузео Љупче Ћирковић – Цуле који је, такође веома кретко био тренер. Следећи тренер је један од иницијатора оснивања клуба Миодраг Марјановић који је истовремено и био савезни кошаркашки судија. Са великим коашаркашким искуством али и тренерским он је преузео тадашњи јуниорски тим и већ после годину дана се видео велики помак у нашем тиму. Као тренер у клубу радио је 12 година, водећи сениорски и јуниорски тим.

Слика 1 – Пријатељска утакмица против КК Златибор из Чајетине

Већ после неколико година рада клуб почиње да бележи резултате и у сениорском тиму. 1980. отворена је спортска сала у оквиру ОШ ''Стеван Чоловић''. На отварању је ''Клик'' играо против КК ''Борац'' из Чачка за који је тада као играч наступао истакнути српски тренер Жељко Обрадовић. 1984. године остварен је улазак у II српску лигу а 1986. је остварен резултат за памћење и један од највећих у историји клуба. Наиме, ''Клик''је стигао до осмине купа Југославије где је поражен од КК ''ИМТ'' који је касније и освојио куп. Пре тога су побеђени КК ''Црнокоса'' из Косјерића, КК ''Златибор'' из Чајетине (I српска лига), КК ''Железничар'' из Чачка (II лига Југославије) и КК ''Борац'' из Чачка (I лига Југославије). Тадашњи тренер КК ''ИМТ'' био је Драган Шакота прослављени српски тренер. Најбољи играч ''Клик''-а у куп такмичењу био је Ариљац Милун Вукотић који је на утакмици против КК ''Борац'' из Чачка дао 38 поена док је цео тим Борца постигао 39 поена.

Кошарка је тада већ заживела у Ариљу а ентузијазам Миша Остојића није се смањивао. Клуб је имао све више чланова, добијени су добри термини у сали основне школе и у првом тиму се појављују веома талентовани играчи. ''Клик'' постаје препознатљив клуб на региону Западне Србије. Неретко деца из околних општина долазе да тренирају у нашем клубу.

Слика 2 – Прва сениорска екипа КК ''Клик'' по оснивању са тренером Миодрагом Марјановићем

У сезони 1993/1994 управа клуба састављена од истакнутих ариљских привредника постојећем сениорском тиму додаје неколико искусних играча који су наступали у вишим ранговима такмичења. Циљ је био пласман у виши ранг такмичења у чему се већ прве сезоне успело. Екипу су са клупе предводили тренерски тандем Милан Кувекаловић и Др Драган Миловојевић из Ариља а касније им се придружио као први тренер Петар Родић – велико тренерско име српске кошарке. На 22 утакмице побеђује свих 22 и изједначио рекорд КК ''Цибона'' из Загреба. Већ наредне сезоне обезбеђен је пласман у Другу лигу СР Југославије.

Слика 3 – Тим који се Клик довео до Прве лиге СР Југославије

У другој лиги тим је са клупе предводио Владета Миловановић када је клубу обезбеђен је пласман у Прву једниствену лигу СР Југославије која је следеће сезоне подељена на 1А и 1Б лигу па је Клик требао да наступа и 1Б лиги. На турниру у Ариљу наш клуб је у конкуренцији КК Хемофарм и КК Застава Крагујевац постао аматерски првак Србије и добио пехар од кошаркашког савеза. Због немања адекватне спортске хале клуб се фузионисао са КК ''Застава'' из Крагујевца у периоду од 2 године али како хала није успела да се направи у том периду наш клуб је морао да крене из најнижег ранга.

До сезоне 2000/2001 Клик се такмичио само у млађим категоријама. Те сезоне кроз летњу лигу пласирао се и Другу српску регионалну лигу са тренерима Др Драганом Миливојевићем од 12. кола а до тада екипу је предводио Милан Кувекаловић. У сезони 2003/2004 остварен је пласман у Прву српску лигу предвођен тренерима Милуном Вукотићем и Миланом Кувекаловићем. Тај тим био је састављен искључиво од играча рођених у Ариљу.

До сезоне 2014/2015 клуб је неколико пута испадао у Другу српску регионалну лигу и враћао у Прву српску регионалну лигу – запад.

Слика 4. Тим Клик-а у сезони 2000/2001

У сезони 2014/2015 клуб је морао да крене из почетка. Јуниорском тиму придодало се неколико искусних играча и са 24 победа и само 2 пораза остварен је пласман у виши ранг. Са клупе је као први тренер екипу предводио Ђорђе Лазовић а као помоћни тренер Небојша Каљевић, обојица истакнути играчи клуба.

Слика 5 – Тим Клик-а који је освојио 1. место у сезони 2014/2015

У следећој сезони у вишем рангу такмичења (Прва српска регионална лига – Запад освојено је 5. место а у сезони 2016/2017 тим је додатно појачан. После 9. кола екипа је због наступа у квалификацијама за куп Радивоја Кораћа имала 3 пораза у првенству и далеко од борбе за 1. место и пласман у Другу лигу Србије. Након тога уследио је низ од 17 узастопних победа и остварен пласман у Другу лиге Србије после 20 година. У првом делу сезоне тиме је предводио Ђорђе Лазовић а други део сезоне са клупе као први тренер Марко Ичелић уз помоћ Др Драгана Миливојевића.

Слика 6 – Тим који је остварио пласман у Другу лигу Србије

Слика 7 – Спортки директор Дејан Вучићевић, Др Драган Миливојевић и први тренер Марко Ичелић - сезона 2016/2017

Другу лигу Србије су сви у клубу дочекали са великим ентузијазмом. У клуб се после сезоне 2010/2011 као тренер вратио Миљан Марјановић. У конкуренцији многих великих тимова заузели смо 5. место у деоби са још 3 клуба што је био огроман успех.

Слика 8 – Тим из сезоне 2017/2018 – Друга лига Србије

У лето 2018. године КСС је наш клуб административним путем наш клуб вратио ранг ниже у Прву Српску регионалну лигу што није смањило ентузијазам свих у клубу. Додатно је појачан рад са млађим категоријама и оформљен је конкурентан сениорски тим који је у лиги од 16 тимова заузео 2.место.

Слика 9 – Јуниори и кадети КК Клик – сезона 2018/2019

Слика 10 – Пионири КК Клик – сезона 2018/2019

Клуб придаје велику пажњу промоцији својих активности. Има активан веб сајт, facebook I instagram као и свој видео канал где се извештава о активностима клуба, врши промоција спонзора.

Слика 11 – снимање прилога за youtube канал нашег клуба